top of page

EU-KONTROLL

Hos oss

koster EU-kontroll 1000,-

Du kan bestille time HER

Mange syns at EU-kontroll er en kjip kostnad. Det kan vi også forstå, men kontrollen er helt essensiell for at vi skal kunne ferdes trygt på veiene og for at vi skal være sikre på at andre bilister også er trygge.  

EU-kontroll er en visuell kontroll som tar for seg både sikkerhet og miljø. Det er ca 160 punkter som sjekkes under en EU-kontroll, blant disse finnes for eksempel lys, sikt, hjul, belter og bremser, i tillegg til avgasser og støy. 

Det er allikevel viktig og huske på at EU-kontroll ikke er en fullverdig tilstandskontroll, som mange ønsker å utføre før kjøp og salg av bil. Her går man grundigere til verks, og vi er selvfølgelig behjelpelige med det også.  

Statens vegvesen har nylig endret reglene og rutinene for EU-kontroll. Kontrollfristen vil ikke lenger følge skiltnummeret, men isteden vil ny frist falle to år etter siste godkjenning. Du kan sjekke frist for din bil HER. I tillegg er det ikke lenger noen grense på hvor lang tid i forveien du kan foreta en EU-kontroll, men merk at dersom bilen godkjennes tidligere vil også fristen for neste godkjenning endres. 

bottom of page